Sponsor

Anima sana in corpore sano

Ofwel: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Met deze waarheid in mijn achterhoofd, ben ik een van de sponsors van twee talentvolle jonge schaatsers: Nienke Stumpel en Tamara Zwaan. Twee serieuze universitaire studentes, die naast hun studie voldoende tijd vrij maken voor hun favoriete hobby: schaatsen. Deze twee dames vinden de juiste balans tussen bezig zijn met lichamelijke activiteiten en het stimuleren van hun intelligentie. Zullen ze minder hard schaatsen als ze hun brein niet in conditie houden, of funtioneert hun brein minder goed als ze zich op sportief en lichamelijk gebied niet zo uitsloven? Hebben ze de sport nodig om zich daarna vol overgave op hun studie te storten? Hoe het ook is, de dames genieten van hun sport en van hun studie en dat draag ik warm hart toe.

Ik wil niet suggereren dat iedereen op hoog niveau moet gaan sporten, maar op de bank zitten wachten tot de psychische klachten vanzelf verdwijnen is wachten op een wonder. U kunt het proces versnellen door zelf actief met verandering bezig te zijn.

Wat voor deze sportieve dames geldt, geldt voor iedereen: als je je doel wilt bereiken, moet je er wat voor over hebben.

Ik ben een groot voorstander van samenwerking tussen reguliere geneeskunde en complementaire geneeskunde. Ik ben er dan ook trost op dat het WestFries Gasthuis in Hoorn gekozen heeft voor een rolstoel waarop het logo van de praktijk te zien is.
Bovendien vind ik het belangrijk dat iedereen in beweging blijft; desnoods met de nodige hulpmiddelen, zoal een rolstoel.

Contact